Kemi; videnskaben om stoffernes indre opbygning og de deraf betingede egenskaber samt om de stofforandringer, som kan blive følgen af ændrede ydre betingelser, fx kontakt med andre stoffer eller ændret tryk og temperatur.

Faget handler om den del af kemien, der er relevant for biologiske systemer og danner derved et naturvidenskabeligt grundlag for mange af studiets øvrige fag såsom cellebiologi, biokemi, biofysik, fysiologi, farmakologi og klinisk biokemi.

Læs mere

Overhal dine konkurrenter indenom.

— Bilal Mirza
 • Fysik- og kemileksikon

  Fysik- og kemileksikon

  Henvender sig til folkeskolens ældste klasser, ungdomsuddannelserne, erhvervsuddannelserne, tekniske uddannelser.

  Læs mere
 • FysikKemifaget.dk

  FysikKemifaget.dk

  I det daglige tænker man nok mest på kemi som noget farligt eller giftigt. Men selv vand er kemi. Og det er jo ikke farligt, medmindre man ligefrem drukner i det. Ordet "kemikalier" er ikke noget fast afgrænset begreb i hverdagssproget. Mange opfatter det som noget kunstigt fremstillet, eller noget man sprøjter ud på en mark for at slå skadedyr ihjel.

  Læs mere
 • Håndbog for laboratoriefolk

  Håndbog for laboratoriefolk

  Hvordan er det nu med vands densitet ved forskellige temperaturer? Kan du huske, hvordan man regner koncentrationen i en prøve ud efter intern standardmetoden? Hvordan tester man standardafvigelser? Du finder svarene i Håndbog for laboratoriefolk. Håndbog for laboratoriefolk er et opslagsværk, som er til at have med at gøre; det er nemt at finde de relevante oplysninger for arbejdet i det analytiske laboratorium.

  Læs mere
 • Hansen, D: Biomedicin A

  Hansen, D: Biomedicin A

  Nærværende svar til målbeskrivelserne i molekylær biomedicin A.

  Læs mere
 • Kemi

  Kemi

  kemi, videnskaben om stoffernes indre opbygning og de deraf betingede egenskaber samt om de stofforandringer, som kan blive følgen af ændrede ydre betingelser, fx kontakt med andre stoffer eller ændret tryk og temperatur.

  Læs mere
 • Kemi 112 – Førstehjælp til formler

  Kemi 112 – Førstehjælp til formler

  Hvis du går i gymnasiet, på STX, HTX eller HF og vil have et sikkert overblik over, hvad du burde vide, nemt og enkelt, så er det her, du skal lede. Med hundredvis af nummererede opslag, masser af farvefigurer og et stort stikordsregister er formelsamlingen hurtig at gå til, og du skal være dygtig for ikke at finde det, du leder efter. Stikordsregistret henviser til de nummererede opslag.

  Læs mere
 • Kemisk binding og spektroskopi

  Kemisk binding og spektroskopi

  Kemisk binding og spektroskopi er skrevet til de kurser i kvantekemi, spektroskopi og kemisk binding, der findes på de kemirelaterede universitetsuddannelser på bachelorniveau. Med udgangspunkt i kvantemekanik og gruppeteori behandler bogen kemiske forbindelsers grundlæggende kemiske og spektroskopiske egenskaber.

  Læs mere
 • Kemisk ordbog – inkl. netadgang

  Kemisk ordbog – inkl. netadgang

  Alfabetisk fortegnelse over godt 13.500 kemiske stofnavne, stofnavneforkortelser og stofklassebetegnelser (heriblandt en lang række ældre kemiske navne), godt 1000 fællesnavne for lægemiddelstoffer (herunder alle for tiden indregistrerede lægemidler i Danmark) og knap 900 fællesnavne for pesticider - alle med oversættelse til nutidige systematiske kemiske navne, hvoraf strukturen kan afledes.

  Læs mere