Bioanalytikere analyserer biologisk materiale. Det kan være blodprøver, vævsprøver, bakteriedyrkning, DNA, hjertekardiogrammer og scanninger, og det kan være fremstilling af for eksempel lægemidler og blodprodukter fra donorblod.

Resultaterne af undersøgelserne bliver brugt af lægerne, så de kan fastslå, hvad patienten fejler og til at holde øje med, om behandlingen virker.

Læs mere

Symptoms are the body’s mother tongue; signs are in a foreign language.

— John Brown
 • A Guide to Reading and Understanding the EKG

  A Guide to Reading and Understanding the EKG

  This guide will help you learn to interpret 12-lead EKG patterns. This is not a comprehensive guide to EKG interpretation, and for further reading, the Dubin textbook is the introductory book of choice. This text was developed for use by NYU School of Medicine students, but may be used by any medical teaching institution, without charge, as long as the document is not modified.

  Læs mere
 • Bioanalytiker Links 02

  Bioanalytiker Links 02

  Læs mere
 • Bioanalytiker Links 09

  Bioanalytiker Links 09

  Læs mere
 • Bioanalytiker.dk

  Bioanalytiker.dk

  Bioanalytikere arbejder i laboratorier, hvor de analyserer biologisk materiale fra mennesker - f.eks. blod- og vævsprøver. Lægen bruger analyseresultaterne til at stille en diagnose, så patienten kan få den korrekte behandling. Arbejdet foregår oftest på landets hospitaler, men du kan også komme til at arbejde som bioanalytiker i private virksomheder som f.eks. Novo og Cryos.

  Læs mere
 • Bioanalytikeruddannelse – Århus

  Bioanalytikeruddannelse – Århus

  Bioanalytikere analyserer biologisk materiale. Det kan være blodprøver, vævsprøver, bakteriedyrkning, DNA, hjertekardiogrammer og scanninger, og det kan være fremstilling af for eksempel lægemidler og blodprodukter fra donorblod. Resultaterne af undersøgelserne bliver brugt af lægerne, så de kan fastslå, hvad patienten fejler og til at holde øje med, om behandlingen virker.

  Læs mere
 • Bioanalytikeruddannelse – København

  Bioanalytikeruddannelse – København

  Som bioanalytiker arbejder du i laboratorier, hvor du analyserer biologisk materiale fra mennesker - fx blod- og vævsprøver. Lægen bruger analyseresultaterne til at stille en diagnose, så patienten kan få den korrekte behandling. Uddannelsen passer til dig, der er interesseret i sundhedsområdet, teknologi og naturvidenskab og kan lide fag som kemi, biologi og sygdomslære.

  Læs mere
 • Bloddonorerne i Danmark

  Bloddonorerne i Danmark

  I 1952 enedes alle medvirkende i donorarbejdet om at oprette landsorganisationen Danmarks Frivillige Bloddonorer, der fik til opgave at fremme donorsagen og at overvåge dennes udvikling i Danmark. Organisationen hedder i dag Bloddonorerne i Danmark, men bygger fortsat på de oprindelige principper om frivillig, anonym og ubetalt blodgivning.

  Læs mere
 • Danske Bioanalytikere

  Danske Bioanalytikere

  Danske Bioanalytikere - kaldet dbio - er en landsdækkende fagforening for bioanalytikere og har godt 6.500 medlemmer. "Bioanalytiker" er den fælles fagbetegnelse for alle de medlemmer, der har en autorisation som bioanalytiker. En række af foreningens øvrige medlemmer har uddannelse som laborant, laboratorietekniker eller anden uddannelse.

  Læs mere