Biokemiundervisningen bygger især på undervisningen i kemi samt på det cellebiologiske kursus.
Emnerne i undervisningen er bl.a.: enzymer, stofskifte generelt, kulhydratstofskifte, lipidstofskifte, aminosyrestofskifte, nukleotidstofskifte, ernæring, fordøjelse og absorption, hormoner samt stofskifteregulation, hæmoglobin, gastransport og vævsbiokemi.
Undervisningen koordineres med den sideløbende undervisning i fysiologi og anatomi.

Læs mere

The fact that your patient gets well does not prove that your diagnosis was correct.

— Samuel J. Meltzer
 • Bioenergetics at a Glance: An Illustrated Introduction

  Bioenergetics at a Glance: An Illustrated Introduction

  Bioenergetics is the study of the way biological systems, usually at the molecular level, utilize and convert energy in order to drive the biochemical reactions that constitute life. However, because of its often quantitative basis and the amount of technical jargon, the subject tends to alienate and intimidate students. This beautifully illustrated text has a lucid and logical approach to the subject.

  Læs mere
 • Biokemi Formelsamling

  Biokemi Formelsamling

  Biokemi Formelsamling.

  Læs mere
 • Biokemi noter

  Biokemi noter

  Biokemi noter kan findes på denne hjemmeside, hvor to personer har skrevet noter til alt, hvad der er pensum.

  Læs mere
 • Biokemi og genetik

  Biokemi og genetik

  Bogen er læsevenlig og forsynet med mange figurer, der gør det muligt at indlære faget ved en større eller mindre grad af selvstudium. Indledningsvist findes afsnit, der er en kort indføring i elementære kemiske begreber, så studerende med ringe forkundskaber i kemi kan få de færdigheder, der er nødvendige for at forstå biokemi og genetik. Bogen kan derfor læses uden særlige forudsætninger i biokemi og genetik.

  Læs mere
 • Biokemi Øvelse: Glycogen Synthasen

  Biokemi Øvelse: Glycogen Synthasen

  Biokemi Øvelse.

  Læs mere
 • Biokemi, FADL

  Biokemi, FADL

  Så er den populære lærebog i biokemi kommet i 2. udgave. Alt i bogen er blevet bearbejdet: Teksten er opdateret, illustrationerne er revideret eller nytegnet, mange emner er blevet uddybet, og nye afsnit, bokse og figurer er blevet tilføjet. Bogen har eksempelvis fået et helt nyt kapitel om knogleomsætning og calciumhomeostase. Den pædagogiske opbygning af bogen er bibeholdt fra 1. udgaven.

  Læs mere
 • Biokemibogen

  Biokemibogen

  Efter et indledende kapitel om biokemiens historie følger seks kapitler om: Cellen, Nukleinsyrer og genetisk information, Proteiner, Energi i økosystemet, Vækst og produktion i planter og Kroppens stofskifte. 2. udgave af Biokemibogen er udvidet med Appendiks 4 og Appendiks 5 som uddyber stofskifteprocesserne og enzymkinetikken. Tekst og figurer er revideret flere steder.

  Læs mere
 • Biokemisk Forening

  Biokemisk Forening

  Biokemisk Forening er en videnskabelig forening med over 1400 medlemmer. Foreningens formål er at skabe kontakt mellem forskere og udvikle interessen for biokemi og bioteknologi i Danmark.

  Læs mere