En diætist er specialist indenfor diæter og kostændringer og kan hjælpe dig med at ændre på din kost.
Diætister kan vejlede alle personer med ernæringsrelaterede problemer fx overvægt, diabetes mavetarmproblemer og allergi.

En diætist kan fortælle dig, hvor meget du kan regne med at tabe om ugen, hvis du følger en given kostplan. Samtidig sørger diætisten for, at du får de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som du har brug for.

Læs mere

In the nineteenth century men lost their fear of God and acquired a fear of microbes.

— Unknown
 • Din guide til varigt vægttab

  Din guide til varigt vægttab

  denne bog kombineres erfaringer fra kliniske diætister med en livsstilscoach og idrætsuddannets erfaringer. Resultatet er en bog fuld af gode råd om, hvordan du sætter dig et realistisk mål, hvordan du holder fast i det – og hvordan du får kost og motion til at gå op i en højere enhed – for dig. Bogen består af en indledende motivationsdel, hvor du får redskaber til at opsætte realistiske mål for dit vægttab.

  Læs mere
 • Ernæringsfysiologi, Munksgaard

  Ernæringsfysiologi, Munksgaard

  Ernæringsfysiologi - en grundbog fører læseren sikkert og grundigt igennem kostens opbygning set fra en biokemisk vinkel og i relation til kroppens fysiologi. Bogen henvender sig til studerende på ernæring og sundhed, men kan også anvendes på en række andre ernæringsuddannelser og i gymnasiet.

  Læs mere
 • Foreningen af Kliniske Diætister

  Foreningen af Kliniske Diætister

  Foreningen af Kliniske Diætister (FaKD) er fagforeningen for ernæringsprofessionelle i Danmark. Foreningens overordnede formål er at varetage vores medlemmers ansættelses, erhvervsmæssige, ophavsretlige - og uddannelsesmæssige interesser og medvirke til, at der skabes flere arbejdspladser til vores medlemmer.

  Læs mere
 • Håndbog i ernæring, Munksgaard

  Håndbog i ernæring, Munksgaard

  Håndbog i ernæring er en opslagsbog, som giver de vigtigste anvisninger til korrekt ernæring for syge og ældre og gennemgår forskellige kostformer og ernæring ved en række forskellige sygdomme. Bagest i bogen findes en omfattende samling af informative tabeller og skemaer, f.eks. til kostberegninger, energioversigter, varedeklarationer o.l.

  Læs mere
 • Juice & co.

  Juice & co.

  Lær at lave de lækreste og sundeste juicer af Louisa Lorang. Masser af friskpressede grøntsager og frugter er nøglen til et vitaminboost, større velbefindende og meget mere energi. Louisa Lorang har tidligere udgivet bøgerne Vild med vegetar, Vild med salat, Vild med hverdagen og Vild med mad samt Spisetid og Madpakkebogen. Louisa er aktuel på tv og som madskribent.

  Læs mere
 • Klinisk ernæring, Munksgaard

  Klinisk ernæring, Munksgaard

  Det er velkendt, at mange sygdomme påvirker patienternes evne til at spise og drikke, hvilket kan få alvorlige konsekvenser for sygdommens forløb og for den enkelte. Forskning har bragt ny viden om ernæringsterapi, hvordan og hvornår intervention er hensigtsmæssig og nødvendig.

  Læs mere
 • Kost & Ernæringsforbundet

  Kost & Ernæringsforbundet

  I Kost & Ernæringsforbundet har vi mange forskellige netværk. Her kan du møde andre medlemmer med samme faglige baggrund som du selv har. Vi opfordrer dig til at deltage aktivt i de forskellige netværk. Der er mange andre gode grunde til at mødes i netværk.

  Læs mere
 • Kvinde, optimér din kost

  Kvinde, optimér din kost

  “Kvinde, optimér din kost” er skrevet til dig, der ønsker at sikre, at din krop får de næringsstoffer, den skal bruge for at skabe balance i hormonsystemet. Den er skrevet med tanke på, at maden skal være nem at tilberede i hverdagen, og på at hele familien skal have lyst til at spise den. Der er derfor lagt vægt på, at du med lidt planlægning kun skal bruge ca. 30 minutter på at tilberede et aftensmåltid til hverdag.

  Læs mere