En diætist er specialist indenfor diæter og kostændringer og kan hjælpe dig med at ændre på din kost.
Diætister kan vejlede alle personer med ernæringsrelaterede problemer fx overvægt, diabetes mavetarmproblemer og allergi.

En diætist kan fortælle dig, hvor meget du kan regne med at tabe om ugen, hvis du følger en given kostplan. Samtidig sørger diætisten for, at du får de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som du har brug for.

Læs mere

In the nineteenth century men lost their fear of God and acquired a fear of microbes.

— Unknown
  • Håndbog i ernæring, Munksgaard

    Håndbog i ernæring, Munksgaard

    Håndbog i ernæring er en opslagsbog, som giver de vigtigste anvisninger til korrekt ernæring for syge og ældre og gennemgår forskellige kostformer og ernæring ved en række forskellige sygdomme. Bagest i bogen findes en omfattende samling af informative tabeller og skemaer, f.eks. til kostberegninger, energioversigter, varedeklarationer o.l.

    Læs mere
  • Juice & co.

    Juice & co.

    Lær at lave de lækreste og sundeste juicer af Louisa Lorang. Masser af friskpressede grøntsager og frugter er nøglen til et vitaminboost, større velbefindende og meget mere energi. Louisa Lorang har tidligere udgivet bøgerne Vild med vegetar, Vild med salat, Vild med hverdagen og Vild med mad samt Spisetid og Madpakkebogen. Louisa er aktuel på tv og som madskribent.

    Læs mere
  • Klinisk ernæring, Munksgaard

    Klinisk ernæring, Munksgaard

    Det er velkendt, at mange sygdomme påvirker patienternes evne til at spise og drikke, hvilket kan få alvorlige konsekvenser for sygdommens forløb og for den enkelte. Forskning har bragt ny viden om ernæringsterapi, hvordan og hvornår intervention er hensigtsmæssig og nødvendig.

    Læs mere
  • Kost & Ernæringsforbundet

    Kost & Ernæringsforbundet

    I Kost & Ernæringsforbundet har vi mange forskellige netværk. Her kan du møde andre medlemmer med samme faglige baggrund som du selv har. Vi opfordrer dig til at deltage aktivt i de forskellige netværk. Der er mange andre gode grunde til at mødes i netværk.

    Læs mere
  • Kvinde, optimér din kost

    Kvinde, optimér din kost

    “Kvinde, optimér din kost” er skrevet til dig, der ønsker at sikre, at din krop får de næringsstoffer, den skal bruge for at skabe balance i hormonsystemet. Den er skrevet med tanke på, at maden skal være nem at tilberede i hverdagen, og på at hele familien skal have lyst til at spise den. Der er derfor lagt vægt på, at du med lidt planlægning kun skal bruge ca. 30 minutter på at tilberede et aftensmåltid til hverdag.

    Læs mere
  • Low carb kuren

    Low carb kuren

    Low Carb kuren er et tillægsprogram til DDV's grundlæggende og populære kostprogram. Kuren kan bruges, hvis man ønsker et hurtigt vægttab. Den er sammensat således, at man forøger indtaget af proteiner og reducerer indtaget af kulhydrater.

    Læs mere
  • Lærebog i kultur- og aktivitetsfag

    Lærebog i kultur- og aktivitetsfag

    Bogen dækker målene for faget og er opdelt i tre dele. Første del har fokus på aktivitetsbegrebet, ADL, rehabilitering, fysisk aktivitet og forflytninger. Anden del har fokus på fire begreber: motivation, livskvalitet, livshistorie og mestring, med udgangspunkt i de mennesker, social- og sundhedsassistenten møder i deres arbejde. Tredje del handler om kultur og kulturmødet i praksis.

    Læs mere
  • Mad – din mirakelmedicin

    Mad – din mirakelmedicin

    Værket er skrevet af den amerikanske journalist og forfatter Jean Carper, som har samlet, hvad videnskaben i dag ved om de enkelte madvarers, vitaminers og mineralers betydning for over 100 forskellige sygdomme. I bogen kan man slå op på den aktuelle lidelse eller sygdom og se, hvilken kost, der kan modvirke sygdommen, hvad man skal undgå og hvilken hverdagskost, der kan forebygge både mindre og mere alvorlige lidelser.

    Læs mere
  • Mad, mennesker og måltider

    Mad, mennesker og måltider

    Mad og måltider har en lang række sociale og kulturelle betydninger i menneskers liv. Denne bog fortæller om måltiders rolle for vore sociale fællesskaber, fx i familien, om de normer og symboler, der knytter sig til mad og som forbinder den med vores identitet og om hvordan kroppens behov og funktioner håndteres i hverdagens rytmer.

    Læs mere
  • Menneskets ernæring

    Menneskets ernæring

    Menneskets ernæring er en tværfaglig lærebog, der beskriver sammenhængen mellem de fysiologiske og biologiske processer, som er nødvendige for opretholdelse af livet. Ernæring er imidlertid meget mere end blot opretholdelse af liv, og bogen omfatter derfor også kapitler om bearbejdning af fødevarer, love og regler og de kulturelle og historiske forudsætninger for, hvad vi spiser.

    Læs mere
  • Nupo

    Nupo

    Nupo blev udviklet på Hvidovre hospital i Danmark, af den ledende fedmeforsker Dr. Flemming Quaade i samarbejde med Oluf Mørch A/S der primært stod for at kommercialisere navnet. Siden da er Nupo-produkterne blevet testet og godkendt i over 50 kliniske dokumentationer og er samtidigt kontinuerligt under løbende udvikling og test hos forskningsteams på hospitaler i hele landet.

    Læs mere
  • magasinet Mad!

    magasinet Mad!

    Hver eneste dag, 365 gange om året, skal der laves aftensmad – og så er der også lige frokosterne, højtiderne, gæstemiddagene … ..magasinet Mad! tilbyder spændende nye opskrifter og nye variationer af de gode klassikere, som giver læserne en nemmere hverdag i køkkenet – og som overrasker og imponerer gæsterne.

    Læs mere