En diætist er specialist indenfor diæter og kostændringer og kan hjælpe dig med at ændre på din kost.
Diætister kan vejlede alle personer med ernæringsrelaterede problemer fx overvægt, diabetes mavetarmproblemer og allergi.

En diætist kan fortælle dig, hvor meget du kan regne med at tabe om ugen, hvis du følger en given kostplan. Samtidig sørger diætisten for, at du får de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som du har brug for.

Read more

He’s the best physician that knows the worthlessness of the most medicines.

— Benjamin Franklin
 • Academy of Nutrition and Dietetics

  Academy of Nutrition and Dietetics

  The Academy of Nutrition and Dietetics is the world's largest organization of food and nutrition professionals. The Academy is committed to improving the nation's health and advancing the profession of dietetics through research, education and advocacy.

  Read more
 • Adipositas

  Adipositas

  Adipositas – sygdom, behandling og organisation giver en omfattende gennemgang af alle aspekter omkring patienter med adipositas fra udredning og forebyggelse til beskrivelser af de forskellige former for behandling patienterne kan tilbydes og af sundhedsvæsenets organisation omkring adipøse.

  Read more
 • Altomkost.dk

  Altomkost.dk

  Altomkost.dk er en del af Fødevarestyrelsen. På altomkost.dk kan du finde information om officielle anbefalinger, mad og motion. Fødevarestyrelsen tager også sig af regler på veterinær- og fødevareområdet og sikrer, at reglerne bliver overholdt via vejledning og via kontrol med fødevarer, landets slagterier og veterinære forhold.

  Read more
 • Bashir, A: Endokrinologi; Diabetes mellitus

  Bashir, A: Endokrinologi; Diabetes mellitus

  Noterne er lavet for at lette og danne et hurtigt overblik over pensum. De kan ikke erstatte det stof som man kan læse i de relevante pensumbøger. Noterne skal bruges som et hjælp, hvis man er presset op til kommende eksamen. Der er opgivet pensum i hvert kompendium hvis man gerne vil gå mere i dybden med de enkelte emner. Noterne stammer fra Københavns Universitet.

  Read more
 • Børn, ernæring og måltider

  Børn, ernæring og måltider

  Børn, ernæring og måltider sætter ernæring, mad og måltider på menuen i en række kapitler, hvor børn er i fokus. Bogen rummer både ernæringsvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og humanvidenskabelige perspektiver på temaet mad i relation til børn.

  Read more
 • Den sundhedsvidenskabelige opgave

  Den sundhedsvidenskabelige opgave

  Her får man en lang række gode og praktiske råd til, hvordan man skriver en velformuleret og velstruktureret opgave, som lever op til de formelle og indholdsmæssige krav på alle videregående sundhedsuddannelser. Bogen henvender sig til studerende inden for en lang række sundhedsfag: medicin, folkesundhedsvidenskab, sygepleje, fysioterapi, ergoterapi og ernæring & sundhed, jordemødre.

  Read more
 • Diabetes – sygdom, behandling og organisation (Dansk)

  Diabetes – sygdom, behandling og organisation (Dansk)

  Bogen indeholder både overordnede perspektiver på sygdommen og detaljerede beskrivelser af behandlinger, problemstillinger, komplikationer og relaterede lidelser, med fokus på de seneste forskningsresultater og resultater fra store kontrollerede kliniske undersøgelser. Bogen er skrevet med vægt på de specielle forhold, der kan gøre sig gældende i dansk diabetologi. (Dansk)

  Read more
 • Din guide til varigt vægttab

  Din guide til varigt vægttab

  denne bog kombineres erfaringer fra kliniske diætister med en livsstilscoach og idrætsuddannets erfaringer. Resultatet er en bog fuld af gode råd om, hvordan du sætter dig et realistisk mål, hvordan du holder fast i det – og hvordan du får kost og motion til at gå op i en højere enhed – for dig. Bogen består af en indledende motivationsdel, hvor du får redskaber til at opsætte realistiske mål for dit vægttab.

  Read more
 • Diætist Links 08

  Diætist Links 08

  Kommer snart ...

  Read more
 • Ernæringsfysiologi, Munksgaard

  Ernæringsfysiologi, Munksgaard

  Ernæringsfysiologi - en grundbog fører læseren sikkert og grundigt igennem kostens opbygning set fra en biokemisk vinkel og i relation til kroppens fysiologi. Bogen henvender sig til studerende på ernæring og sundhed, men kan også anvendes på en række andre ernæringsuddannelser og i gymnasiet.

  Read more
 • Foreningen af Kliniske Diætister

  Foreningen af Kliniske Diætister

  Foreningen af Kliniske Diætister (FaKD) er fagforeningen for ernæringsprofessionelle i Danmark. Foreningens overordnede formål er at varetage vores medlemmers ansættelses, erhvervsmæssige, ophavsretlige - og uddannelsesmæssige interesser og medvirke til, at der skabes flere arbejdspladser til vores medlemmer.

  Read more
 • Spis dig gravid (Dansk)

  Spis dig gravid (Dansk)

  Årsagerne til barnløshed kan være mange, men én af de hyppigste er noget så simpelt som den kost, vi spiser. Kort sagt: en fertil livsstil kan i mange tilfælde gøre sit til at øge sandsynligheden for succes, når man gerne vil blive gravid. (Dansk)

  Read more