Formålet er, at den studerende skal opnå en sådan indsigt, at han i sit senere virke som læge vil kunne anvende farmakoterapi på optimal og forsvarlig måde.

Undervisningen skal bibringe den studerende forståelse af lægemidlers virkningsmekanismer, deres skæbne i organismen samt de vigtigste farmakokinetiske principper. Den studerende skal udfra kendskab til de vigtigste terapeutiske hovedgrupper samt respektive lægemidler herfra kunne anlægge en rationel farmakoterapeutisk strategi.

Læs mere

Medicine is the only profession that labours incessantly to destroy the reason for its own existence.

— James Bryce
 • Apoteket.dk

  Apoteket.dk

  Apoteket.dk er Danmarks Apotekerforenings hjemmeside til borgerne om information, råd og vejledning om apoteksrelevante emner. Apoteket.dk vil have fokus på den information, råd og vejledning, du kan få på et apotek. Du kan læse om emner, der spænder vidt fra personlig pleje, lægemidler og prævention til rygeafvænning og slankekurser. På apoteket.dk kan du også handle medicin.

  Læs mere
 • AU: Farmakologi Eksamensopgaver

  AU: Farmakologi Eksamensopgaver

  Eksamensopgaver fra Århus Universitet: 2004-2011.

  Læs mere
 • AU: Farmakologi Forelæsninger #1-3

  AU: Farmakologi Forelæsninger #1-3

  Aarhus Universitet; Department of Pharmacology.

  Læs mere
 • AU: Farmakologi Forelæsninger #2-3

  AU: Farmakologi Forelæsninger #2-3

  Aarhus Universitet; Department of Pharmacology.

  Læs mere
 • AU: Farmakologi Forelæsninger #3-3

  AU: Farmakologi Forelæsninger #3-3

  Aarhus Universitet; Department of Pharmacology.

  Læs mere
 • Basal medicinregning

  Basal medicinregning

  Basal medicinregning beskriver i et letlæst sprog grundlæggende regnefærdigheder og matematiske begreber og gennemgår alle de regnemetoder, som er nødvendige i forhold til medicinregning. Her får man et godt grundlag for videre arbejde med medicinregningsopgaver og farmakologi.

  Læs mere
 • Basal og klinisk farmakologi, FADL

  Basal og klinisk farmakologi, FADL

  5. udgave af Basal og klinisk farmakologi er gennemgribende opdateret med nyeste fakta og introducerer de nyeste lægemidler. Mange nye forfattere har bidraget, og langt de fleste kapitler er blevet fuldstændigt revideret. Lærebogens struktur og generelle opbygning er bevaret fra de tidligere udgaver.

  Læs mere
 • Bashir, A: Onkologi; Cytostatika

  Bashir, A: Onkologi; Cytostatika

  Noterne er lavet for at lette og danne et hurtigt overblik over pensum. De kan ikke erstatte det stof som man kan læse i de relevante pensumbøger. Noterne skal bruges som et hjælp, hvis man er presset op til kommende eksamen. Der er opgivet pensum i hvert kompendium hvis man gerne vil gå mere i dybden med de enkelte emner. Noterne stammer fra Københavns Universitet.

  Læs mere