Gynækologi er den specialitet som studerer sygdomme i kvindens kønsorgan, eksempeltvis livmoder , vagina og æggestokke .
Obstetrik er den gren af medicinen som inkluderer det kvindelige bækkens og de kvindelige kønsorganers anatomi, graviditetens fysiologi og patologi, fødslens normale og abnorme gang, barnesengens (puerperiets) og amningens (laktationens) normale og sygelige forhold samt den obstetriske behandling og operationslæren.

Læs mere

There is no substitute -whatsoever, for hard work and experience.

— Imran Parvaiz
 • En mor bliver til

  En mor bliver til

  Hvordan oplevelsen af moderskab forandrer sig for bestandig.

  Læs mere
 • Fertilitet og sundhed

  Fertilitet og sundhed

  Danmark er det europæiske land, hvor der foretages flest fertilitetsbehandlinger i forhold til befolkningens størrelse. I 2010 var knap 10 % af fødselsårgangen i Danmark således undfanget ved fertilitetsbehandling, og både fra videnskabelig og politisk side har der de seneste år været stigende opmærksomhed på fertilitet som et væsentligt felt inden for folkesundheden.

  Læs mere
 • Foreningen af Yngre Gynækologer og Obstetrikere

  Foreningen af Yngre Gynækologer og Obstetrikere

  FYGO ønsker at fastholde fokus på uddannelseskulturen i specialet til gavn for patienter, kolleger og de uddannelsessøgende læger. Uddannelse af kommende speciallæger i gynækologi og obstetrik bør foregå i klassificerede stillinger, og FYGO arbejder løbende med justering af målbeskrivelser, således at uddannelsen til stadighed sker indenfor optimale rammer.

  Læs mere
 • Fødsel og smerte, Munksgaard

  Fødsel og smerte, Munksgaard

  At skabe og at føde et barn er nok en af de mest fantastiske oplevelser, der findes. At føde er en oplevelse, som rummer mange følelser, og det er langt mere end blot en fysisk proces og langt mere end blot smerte. Ikke desto mindre er fødselssmerten en del af fødslen, som mange gravide tænker på - ofte med en vis bekymring.

  Læs mere
 • Føtalmedicinsk og gynækologisk ultralydskanning

  Føtalmedicinsk og gynækologisk ultralydskanning

  Bogen henvender sig til sygeplejersker, jordemødre og læger, der i deres daglige arbejde foretager ultralyskanninger af gravide, herunder nakkefoldskanning, misdannelsesskanning, vægtskanning og Doppler flow-bestemmelser. To af kapitlerne gennemgår desuden ultralydskanning af uterus og ovarier hos ikke gravide kvinder. Bogen er dels en lærebog, dels en opslagsbog for personale under uddannelse.

  Læs mere
 • Fy for sex, FADL

  Fy for sex, FADL

  Sex er noget af det bedste i livet, når vi tør at åbne op og give os hen uden forbehold. Men hændelser, oplevelser og erfaringer fra fortiden kan af og til dukke op og forhindre nydelsen. I “Fy for sex” er der hjælp at hente! Bogen er skrevet i øjenhøjde og i en uformel tone – sex er nemlig ikke noget, som er pinligt, og som skal fejes ind under gulvtæppet – nej, det er noget, vi skal tale om og arbejde med hele livet.

  Læs mere
 • Graviditetens muligheder

  Graviditetens muligheder

  Graviditeten er en vigtig overgangsperiode i livet - en periode med mulighed for forandring og udvikling af relationer. Et barn skal blive til, et forældrepar skal dannes, og en familie skal etableres. Gennem følelser og tanker om det kommende barn påbegyndes den vigtige tilknytningsproces mellem forældre og barn allerede i fosterperioden.

  Læs mere
 • Graviditetsbogen

  Graviditetsbogen

  En grundbog om graviditet og fødsel med svar på alle spørgsmål fra undfangelse til fostrets udvikling, sundhed under graviditeten, fødsel og barsel. Bogen er skrevet af et forfatterpanel af danske forfattere, som alle er eksperter på deres område. Graviditetsbogen er en gennemrevideret udgave af “Aschehougs store graviditetsbog” og udkommer i et nyt, moderne layout med flere nye kapitler.

  Læs mere