I Danmark og Norge benyttedes hospital i gamle dage kun om lemmestiftelser, senere derimod kun om sygehuse med undtagelse af, at nogle gamle lemmestiftelser, som Vartov Hospital og Slagelse Hospital, beholdt det gamle navn.

Mens der i oldtiden i Europa næppe fandtes noget, der kan kaldes hospital før kristendommens sejr, opstod hospitaler derefter under kirkens tilsyn, da al fattigpleje kom under denne.

Læs mere

A smart mother makes often a better diagnosis than a poor doctor.

— August Bier
 • Amager Hospital

  Amager Hospital

  Amager Hospital er nærhospital for de omkring 150.000 borgere i Dragør og Tårnby Kommune, Amager Øst og Amager Vest. Hospitalet har ca. 600 medarbejdere. Hospitalet fokuserer på den mest almindelige medicinske behandling og har patientskoler for patienter med KOL, diabetes og kronisk tarmbetændelse. Henvendelser fra lokalområdet med akut opståede mindre skader varetages af Akutmodtagelsen.

  Læs mere
 • Bispebjerg Hospital

  Bispebjerg Hospital

  Hospitalet er tegnet af arkitekt Martin Nyrop, der også står bag Københavns Rådhus. Sammen med haveanlægget er Bispebjerg Hospital et af de tidligste og smukkeste eksempler på helbredende arkitektur med lyse sengestuer og grønne miljøer – og et af de største sammenhængende områder der er blevet fredet i Danmark.

  Læs mere
 • Glostrup Hospital

  Glostrup Hospital

  Glostrup Hospital er specialhospital inden for bl.a. sygdomme i hjerne og nerver, rygbehandling, øjensygdomme og gigtbehandling. Vi vil løse alle opgaver innovativt, interprofessionelt og på højeste internationale niveau. 1. januar 2015 fusionerer Glostrup Hospital med Rigshospitalet. Det nye højt specialiserede hospital kommer til at hedde Rigshospitalet og Glostrup Hospital.

  Læs mere
 • Herlev Hospital

  Herlev Hospital

  Herlev Hospital er et af Region Hovedstadens fire store områdehospitaler, som tager sig af akut behandling og har døgnåben akutmodtagelse. Herlev Hospital er områdehospital for 425.000 borgere i Ballerup, Gladsaxe, Herlev, Egedal, Rødovre, Furesø, Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner. Inden for visse specialer betjener hospitalet 700.000 borgere i hele Region Hovedstaden.

  Læs mere
 • Hvidovre Hospital

  Hvidovre Hospital

  Region Hovedstadens hospitalsplan fra 2007 betyder, at der på hospitalet oprettes 100 nye senge i de næste par år. Det sker, fordi en række afdelinger fra andre hospitaler bliver lagt sammen med afdelinger fra Hvidovre Hospital. Det gælder børneområdet, ortopædkirugi, mavetarm-kirurgi, anæstesi (narkose og intensiv behandling) samt klinisk biokemi (blodprøver). Desuden får hospitalet en ny stor akutmodtagelse.

  Læs mere
 • Køge Sygehus

  Køge Sygehus

  Køge Sygehus hører under Region Sjælland, der driver og udvikler sygehusene i Holbæk, Roskilde, Køge, Ringsted, Næstved, Slagelse og Nykøbing F.

  Læs mere
 • Nordsjællands Hospital – Hillerød

  Nordsjællands Hospital – Hillerød

  I 2020 flytter vi ind et splinternyt hospital i Hillerød, som bliver rammen om fremtidens behandling for alle Nordsjællands borgere. Hospitalet samarbejder også med specialafdelinger på de øvrige hospitaler i regionen omkring særlige højtspecialiserede behandlinger.

  Læs mere
 • Næstved Sygehus

  Næstved Sygehus

  Find information om og kontaktoplysninger til sygehusledelsen og administrationen, virksomhedsplan og velkomstfolder.

  Læs mere
 • Rigshospitalet

  Rigshospitalet

  Rigshospitalet er et højt specialiseret hospital med opgaver inden for patientbehandling, forskning, udvikling og uddannelse. Rigshospitalet er en del af Region Hovedstaden, og Rigshospitalet har som sundhedsvidenskabeligt udviklingscenter særlige opgaver inden for patientbehandling, forskning og uddannelse.

  Læs mere
 • Sundhedsvæsenets værdier under pres

  Sundhedsvæsenets værdier under pres

  Værdifundamentet for det danske sundhedsvæsen er sundt og stærkt og overgås ikke af noget sundhedsvæsen noget sted på kloden. Et værdisæt, som i århundreder har stået sin prøve, men i dagens Danmark udfordres af egoisme, privatøkonomi, patientforsikringer samt de rå markedskræfter.Denne bog lægger op til en tiltrængt diskussion af værdierne i det danske sundhedsvæsen.

  Læs mere