En jordemoder er i tæt kontakt med den gravide kvinde fra graviditeten bliver konstateret og til efter, at barnet er blevet født. Det betyder, at du på uddannelsen både lærer at håndtere en fødsel, men i høj grad også at undersøge, rådgive og vejlede undervejs i hele forløbet.

Uddannelsen giver adgang til titlen professionsbachelor i jordemoderkundskab. Den engelske betegnelse er Bachelor Degree in Midwifery.

Læs mere

Medicine is the only profession that labours incessantly to destroy the reason for its own existence.

— James Bryce
 • Mama.dk

  Mama.dk

  Mama.dk er siden til dig der er gravid, eller mor til børn mellem 0-3 år. Siden er dit online-leksikon, og her kan du læse spændende artikler om graviditet, fødsel, moderskabet og alle dets glæder og udfordringer. Brug terminsberegneren til at se hvor langt du er henne. Du kan også følge med i hvad der sker uge for uge, når du er gravid. Hvornår din baby får fingre og tæer, hvornår udvikler det smagsløg ...

  Læs mere
 • Min Mave

  Min Mave

  Alt indhold der er tilgængeligt på Min-Mave er udelukkende til informationsbrug. Det er et ikke-medicinsk tilbud til kvinder som prøver at blive gravide, som allerede er gravide, som allerede er blevet forældre samt andre som ønsker diverse informationer om graviditet, fødsel og børn.

  Læs mere
 • Politikens graviditetsbog

  Politikens graviditetsbog

  Politikens graviditetsbog er det mest omfattende danske opslagsværk om graviditet og fødsel. Bogen rummer den nyeste viden om graviditetens og fødslens forløb. Den fortæller om din hverdag som gravid, om hvordan fødslen foregår, og hvordan I får den bedste start som nye forældre. Politikens graviditetsbog giver en grundig gennemgang af graviditeten uge for uge med barnets udvikling og gode råd om kost.

  Læs mere
 • Smertefri fødsel – Anja Bay metoden

  Smertefri fødsel – Anja Bay metoden

  Smertefri fødsel af Anja Bay giver dig konkrete fødeteknikker til en aktiv fødsel uden angst og med meget mindre smerte – hvis nogen overhovedet. Uanset om du skal være mor for første gang, eller du har prøvet det før, vil disse fødeteknikker hjælpe dig til at komme styrket og bevidst igennem fødslen. Metoden er udviklet med skarpt fokus, på hvordan du kontrollerer smerten eller endda helt fjerner den.

  Læs mere