Klinisk farmakologi er et tværgående speciale, som omfatter rådgivning og vejledning om anvendelse af lægemidler i hele sundhedsvæsenet med henblik på at fremme en rationel, sikker og økonomisk anvendelse. Dette sker på baggrund af en klinisk, farmakologisk, epidemiologisk og sundhedsøkonomisk vurdering.

Klinisk farmakologi bidrager til en hensigtsmæssig anvendelse af lægemidler for såvel den enkelte patient, større grupper af patienter og for samfundet som helhed.

Læs mere

A smart mother makes often a better diagnosis than a poor doctor.

— August Bier
 • Helsinki Deklaration

  Helsinki Deklaration

  Helsinki Deklaration.

  Læs mere
 • Introduction to Clinical Pharmacology

  Introduction to Clinical Pharmacology

  Providing a framework for safe and effective drug administration, Introduction to Clinical Pharmacology, 7th Edition helps you understand the principles of pharmacology and avoid making medication errors. It promotes safety by showing how drugs and drug classes work, rather than asking you to simply memorize information about individual drugs.

  Læs mere
 • Klinsk Farmakologi 07

  Klinsk Farmakologi 07

  Læs mere
 • KU: Klinisk farmakologi eksamensopgaver

  KU: Klinisk farmakologi eksamensopgaver

  Eksamensopgaver i klinisk farmakologi, Københavns universitet.

  Læs mere
 • KU: Klinisk farmakologi noter

  KU: Klinisk farmakologi noter

  Noter fra eksaminatorier i klinisk farmakologi, Københavns universitet.

  Læs mere
 • Medicin – til gavn eller skade?

  Medicin – til gavn eller skade?

  Hver anden dansker er kronisk syg, og lige så mange får løbende medicin i form af kemiske lægemidler af deres læge. Den samlede skadevirkning hvert år i Danmark af den kemiske medicin svarer til en stor atomkraftulykke, med flere tusinde dødsfald og hundredtusinde hospitalsindlæggelser pga. forgiftning. Det anslås normalt at 8% af alle hospitalsindlæggelser er direkte relateret til medicinbivirkninger.

  Læs mere
 • Medicin-slave eller ernærings-klog

  Medicin-slave eller ernærings-klog

  Den manipulation der foregår med mennesker med sygdomme og skavanker, er designet til at fastholde os i et konstant forbrug af medikamenter, der i princippet har til hensigt at gøre os alle til slaver af medicin, uden mange chancer for at komme af med sygdommene. I hvert fald ikke for vi beslutter os til selv at tage kontrol over vort eget helbred gennem den viden og sunde fornuft du bl.a. finder i denne bog.

  Læs mere
 • medicin.dk

  medicin.dk

  Opslagsværket, der henvender sig til fagfolk inden for sundhedssektoren. Kvaliteten i medicin.dk sikres gennem et samarbejde mellem redaktionen og mere end 130 læger, tandlæger og farmaceuter, der er tilknyttet kataloget som forfattere og referenter. medicin.dk opdateres hver 14. dag og revideres desuden løbende, i takt med at der indhentes ny viden om lægemidler.

  Læs mere