Bioanalytikere analyserer biologisk materiale. Det kan være blodprøver, vævsprøver, bakteriedyrkning, DNA, hjertekardiogrammer og scanninger, og det kan være fremstilling af for eksempel lægemidler og blodprodukter fra donorblod.

Resultaterne af undersøgelserne bliver brugt af lægerne, så de kan fastslå, hvad patienten fejler og til at holde øje med, om behandlingen virker.

Læs mere

The doctor is often more to be feared than the disease.

— French Proverb
 • A Guide to Reading and Understanding the EKG

  A Guide to Reading and Understanding the EKG

  This guide will help you learn to interpret 12-lead EKG patterns. This is not a comprehensive guide to EKG interpretation, and for further reading, the Dubin textbook is the introductory book of choice. This text was developed for use by NYU School of Medicine students, but may be used by any medical teaching institution, without charge, as long as the document is not modified.

  Læs mere
 • Bioanalytiker Links 02

  Bioanalytiker Links 02

  Læs mere
 • Bioanalytiker Links 09

  Bioanalytiker Links 09

  Læs mere
 • Bioanalytiker.dk

  Bioanalytiker.dk

  Bioanalytikere arbejder i laboratorier, hvor de analyserer biologisk materiale fra mennesker - f.eks. blod- og vævsprøver. Lægen bruger analyseresultaterne til at stille en diagnose, så patienten kan få den korrekte behandling. Arbejdet foregår oftest på landets hospitaler, men du kan også komme til at arbejde som bioanalytiker i private virksomheder som f.eks. Novo og Cryos.

  Læs mere
 • Bioanalytikeruddannelse – København

  Bioanalytikeruddannelse – København

  Som bioanalytiker arbejder du i laboratorier, hvor du analyserer biologisk materiale fra mennesker - fx blod- og vævsprøver. Lægen bruger analyseresultaterne til at stille en diagnose, så patienten kan få den korrekte behandling. Uddannelsen passer til dig, der er interesseret i sundhedsområdet, teknologi og naturvidenskab og kan lide fag som kemi, biologi og sygdomslære.

  Læs mere
 • Bioanalytikeruddannelse – Århus

  Bioanalytikeruddannelse – Århus

  Bioanalytikere analyserer biologisk materiale. Det kan være blodprøver, vævsprøver, bakteriedyrkning, DNA, hjertekardiogrammer og scanninger, og det kan være fremstilling af for eksempel lægemidler og blodprodukter fra donorblod. Resultaterne af undersøgelserne bliver brugt af lægerne, så de kan fastslå, hvad patienten fejler og til at holde øje med, om behandlingen virker.

  Læs mere
 • Bloddonorerne i Danmark

  Bloddonorerne i Danmark

  I 1952 enedes alle medvirkende i donorarbejdet om at oprette landsorganisationen Danmarks Frivillige Bloddonorer, der fik til opgave at fremme donorsagen og at overvåge dennes udvikling i Danmark. Organisationen hedder i dag Bloddonorerne i Danmark, men bygger fortsat på de oprindelige principper om frivillig, anonym og ubetalt blodgivning.

  Læs mere
 • Danske Bioanalytikere

  Danske Bioanalytikere

  Danske Bioanalytikere - kaldet dbio - er en landsdækkende fagforening for bioanalytikere og har godt 6.500 medlemmer. "Bioanalytiker" er den fælles fagbetegnelse for alle de medlemmer, der har en autorisation som bioanalytiker. En række af foreningens øvrige medlemmer har uddannelse som laborant, laboratorietekniker eller anden uddannelse.

  Læs mere
 • EKG – let at se

  EKG – let at se

  Bogen er en oversættelse af den nyeste udgave af John R. Hamptons legendariske The ECG made easy, henvendt især til medicinstuderende, sygeplejersker og yngre læger til brug ved opslag i en travl hverdag. Den giver en letforståelig introduktion til ekg-begrebet, og læseren bliver i stand til at læse og tolke et ekg, og den er forsynet med en række huskelister og Hvad-gør-man?-bokse.

  Læs mere
 • EKG atlas, FADL

  EKG atlas, FADL

  FADL’s Forlag er nu klar med 2. udgave af det populære EKG-atlas. Bogen er ændret meget i forhold til den tidligere udgave. Formatet er større, og figurerne er tydeligere. Det er kommet mange nye illustrationer til, og teksten er gennemgribende opdateret, så den svarer til nyeste retningslinjer fra kardiologien. Nyt er også et kapitel om kurativ behandling af takyarytmier.

  Læs mere
 • Easy ECG

  Easy ECG

  The Guide to Electrocardiography fills a gap between the EKG atlas and textbooks based on electrophysiology. Starting with the relevant anatomical information, the book provides instructive EKG lead diagrams and clear schematic drawings that will help familiarize the reader with characteristic EKG patterns and electrophysiologic principles.

  Læs mere
 • Ebrahim, M: Tolkning af EKG

  Ebrahim, M: Tolkning af EKG

  Da jeg læste kardiologi på 8 semester, erfarede jeg at mange studerende ikke havde en systematisk tilgang til EKG-analyse og eftersom undervisningen i EKG på 8 semester var sparsom valgte jeg efter anbefaling af nogle studerende som jeg underviste at udarbejde et eksamensfokuseret kompendie til tolkning af EKG.

  Læs mere