Farmaceuter beskæftiger sig primært med forskning og udvikling af lægemiddelprodukter.

Arbejdet foregår i samarbejde med læger, kemikere og biokemikere og myndigheder. Du skal som farmaceut have en stor viden om kemi og medicin. En farmaceut står for produktionen og kvalitetssikringen af lædemidler og har desuden til opgave at informere om og sælge produkterne.

Læs mere

The art of medicine consists in amusing the patient while nature cures the disease.

— Voltaire
 • A-apoteket

  A-apoteket

  A-apoteket er en kæde af apotekere med i alt 112 apoteker, 35 filialer og 58 apoteksudsalg. Lige meget hvor du befinder dig i landet, er der et A-apotek i nærheden. Du kan finde det tættest på her. Knap hver anden apoteker i Danmark er med i A-apoteket. I A-apoteket drager vi omsorg for dig. Du er derfor altid velkommen til at besøge os, hvis du vil vide mere om, hvad du kan gøre for at styrke din sundhed.

  Læs mere
 • Apotekernes A.m.b.a.

  Apotekernes A.m.b.a.

  Apotekernes A.m.b.a. er et andelsselskab, der ejes af Danmarks apotekere. Vi arbejder med indkøb, salg og markedsføring af kvalitetsprodukter inden for frihandelsvarer, der udelukkende forhandles på landets apoteker. Mærket Apotekets omfatter en lang række kategorier, bl.a. baby, hygiejne og sygeplejeartikler. Inden for hud- og hårpleje repræsenterer vi desuden de franske serier.

  Læs mere
 • Apoteket.dk

  Apoteket.dk

  Apoteket.dk er Danmarks Apotekerforenings hjemmeside til borgerne om information, råd og vejledning om apoteksrelevante emner. Apoteket.dk vil have fokus på den information, råd og vejledning, du kan få på et apotek. Du kan læse om emner, der spænder vidt fra personlig pleje, lægemidler og prævention til rygeafvænning og slankekurser. På apoteket.dk kan du også handle medicin.

  Læs mere
 • Danmarks Apotekerforening

  Danmarks Apotekerforening

  Foreningens medlemmer er placeret i otte kredsforeninger, der er lokale afdelinger af Apotekerforeningen. Kredsforeningerne varetager medlemmernes faglige interesser lokalt. Danmarks Apotekerforening ejer datterselskaberne DataPharm (apoteks-it) og Pharmakon, der er en uddannelsesinstitution, som blandt andet uddanner farmakonomer og efteruddanner apotekspersonale.

  Læs mere
 • Edelfors, S: Noter i toksikologi

  Edelfors, S: Noter i toksikologi

  Til eksamen på 4. sem. læses kap.1 , og kap. 5. Til eksamen på 8. sem. er hele notehæftet pensum.

  Læs mere
 • Farmaceut (UddannelsesGuiden)

  Farmaceut (UddannelsesGuiden)

  Arbejdet foregår i samarbejde med læger, kemikere og biokemikere og myndigheder. Du skal som farmaceut have en stor viden om kemi og medicin. En farmaceut står for produktionen og kvalitetssikringen af lædemidler og har desuden til opgave at informere om og sælge produkterne.

  Læs mere
 • Farmaceuter uden Grænser (FuG)

  Farmaceuter uden Grænser (FuG)

  Farmaceuter uden Grænser (FuG) er en dansk humanitær organisation stiftet med det formål at forbedre sundheden i udviklingslande gennem projekter, der relaterer til medicin og lægemiddelanvendelse. Medicin og lægemidler er essentielle i både moderne og traditionelle sundhedssystemer. For at skabe grobund for gode sundhedstilstande er det nødvendigt at lægemidlerne er sikre at anvende.

  Læs mere
 • Farmakonomforening

  Farmakonomforening

  Hovedbestyrelsen er foreningens øverste beslutningsdygtige myndighed mellem landsmøderne. Hovedbestyrelsen mødes cirka 10 gange om året og består af formandsskabet og formændene for foreningens tre sektioner og fem regioner. Landsmødet er foreningens øverste myndighed. De delegerede mødes hvert andet år, og landsmødet besluttet blandt andet foreningens vedtægter.

  Læs mere
 • Giftlinjen

  Giftlinjen

  Giftlinjen er en landsækkende telefonrådgivning, hvor alle kan få direkte råd og hjælp i tilfælde af forgiftning. Sygeplejersker og læger, der er særligt uddannede inden for forgiftning, sidder klar ved telefonerne døgnet rundt. Når du ringer, vil vi gerne have dit navn, cpr-nummer og telefonnummer, så vi kan ringe tilbage til dig, hvis det bliver aktuelt. Men hvis det er vigtig for dig, kan du godt være anonym.

  Læs mere
 • Helsinki Deklaration

  Helsinki Deklaration

  Helsinki Deklaration.

  Læs mere
 • Institut for Lægemiddeldesign of Farmakologi (KU)

  Institut for Lægemiddeldesign of Farmakologi (KU)

  Institut for Lægemiddeldesign of Farmakologi arbejder for at fremme de farmaceutiske videnskaber gennem forskningsbaseret undervisning og tværfaglig, lægemiddel-relateret forskning, der spænder fra det molekylære til det kliniske niveau.

  Læs mere
 • KU: Klinisk farmakologi eksamensopgaver

  KU: Klinisk farmakologi eksamensopgaver

  Eksamensopgaver i klinisk farmakologi, Københavns universitet.

  Læs mere