Psykologiundervisningen tager udgangspunkt i menneskets sundhed og sygdom.

Hovedformålet med faget og dets placering i studiet er, at det skal give de nødvendige forudsætninger for at starte en udvikling hos den studerende med det sigte, at den studerende gennem sit studieforløb lærer at placere den menneskelige psyke i en helhedspræget relevant relation til de øvrige fags overvejende somatiske og tekniske indhold.

Læs mere

The fact that your patient gets well does not prove that your diagnosis was correct.

— Samuel J. Meltzer
 • Agersted, A: Psykologi noter

  Agersted, A: Psykologi noter

  Dette link er fra "effimedicin.mono.net". effimedicin.mono.net er en hjemmeside af stud.med. Elif Bayram fra Københavns Universitet. Siden er - helt berettiget - meget populær blandt de medicinstuderende. manan.dk kan varmt anbefale et besøg af siden.

  Læs mere
 • Aldrig mere stress

  Aldrig mere stress

  Stress kan være livsfarlig, og der er al mulig grund til at lytte til de signaler, kroppen sender om overbelastning. Psykolog Birgitte Hultberg giver her enkle og effektive råd og redskaber til at overkomme stress og indarbejde nye vaner, der holder stressen fra livet, resten af livet.

  Læs mere
 • Almen psykologi

  Almen psykologi

  Dette link er fra "effimedicin.mono.net". effimedicin.mono.net er en hjemmeside af stud.med. Elif Bayram fra Københavns Universitet. Siden er - helt berettiget - meget populær blandt de medicinstuderende. manan.dk kan varmt anbefale et besøg af siden.

  Læs mere
 • Angst og angstbehandling

  Angst og angstbehandling

  Angst er en almindelig ubehagelig følelse, som alle kender til. Svær angst spiller en central rolle ved mange psykiske lidelser og problemer, herunder de såkaldte angsttilstande, der nogenlunde svarer til det, som tidligere blev kaldt neuroser. Angsttilstande er den mest udbredte psykiske lidelse, der berører mere end 20 procent af befolkningen over et livsforløb.

  Læs mere
 • Angstforening

  Angstforening

  I Danmark har der hidtil blandt politikere og i behandlingssystemet været meget lidt opmærksomhed på, at omkring 350.000 mennesker lider af angst. Angstlidelser kan medføre misbrug, depression og i sin yderste konsekvens, selvmord. Det er vigtigt, at man fra politisk side får øjnene op for, hvor mange menneskelige og økonomiske ressourcer, der spildes ved at negligere disse psykiske lidelser.

  Læs mere
 • At kende sig selv

  At kende sig selv

  At kende sig selv viser vejen til en større bevidsthed om vores autentiske selv. Marta Cullberg Weston lærer os at sætte grænser – sige til og fra – og mærke efter, hvad vi virkelig vil. Bag alle diagnoser og symptomer ligger ofte et problem med selvfølelsen og de indre selvbilleder. Selvfølelsen styrer vores beslutninger og handlinger – ja, vores liv – i en grad, som vi sjældent er bevidste om.

  Læs mere
 • Autisme

  Autisme

  Gennemrevideret og nyoversat udgave af den internationale klassiker, der i starten af 1990’erne revolutionerede synet på autisme Den første udgave af []Autisme: en gådes afklaring[] blev hurtigt en klassiker, fordi den fremlagde den første tilfredsstillende psykologiske redegørelse for, hvad der sker i et autistisk menneskes sind.

  Læs mere
 • Bag om Borderline

  Bag om Borderline

  Karin Dyhr er forfatter til steadyselleren Glaspigen. I Bag om borderline bygger hun på egne og en række andre patienters erfaringer, når hun skriver om sygdommen, der især rammer kvinder. Populært sagt bliver mænd psykopater, kvinder får diagnosen borderline eller emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse. Skønmæssigt får cirka 2 procent af befolkningen borderline (100.000 mennesker).

  Læs mere
 • Barndomspsykologi

  Barndomspsykologi

  Bogen formidler Dion Sommers forskning om børns udvikling og hans nye begreb "Barndomspsykologi". Barndomspsykologi betragter børns udvikling i relation til vor tids samfund, kultur og hverdagsliv og er et kritisk opgør med en række dominerende børne- og familiepsykologiske teorier.

  Læs mere
 • Barnet og samfundet

  Barnet og samfundet

  Barnet og samfundet.

  Læs mere
 • Fokus på relationer – Psykiatri i praksis

  Fokus på relationer – Psykiatri i praksis

  Fokus på relationer handler om at arbejde med relationer i psykiatrien: At kunne skabe en kvalitativ god og respektfuld relation til den psykisk syge er helt afgørende for at skabe udvikling og forandring. Det har stor betydning for den psykisk syges recoveryproces at få hjælp til at kunne indgå i relationer til andre mennesker, i særdeleshed til det nære netværk af familie og venner.

  Læs mere
 • … og så møder du ikke så mange idioter mere!

  … og så møder du ikke så mange idioter mere!

  Idiot! Idiot! IDIOT! Der var engang, hvor jeg stort set kun mødte idioter. Den ene efter den anden. Jeg havde en tendens til at dømme alle, der var anderledes end mig, som idioter. Det har aldrig været min plan at skrive en bog, men nu er det sket alligevel. Jeg er nemlig nødt til at fortælle dig, at du selv er herre over, hvor mange idioter du møder – uanset om du møder dem på dit arbejde, til familiefester eller andre steder.

  Læs mere