Reumatologi er behandling af patienter med bevægeapparatets sygdomme, der i mange tilfælde også kan involvere andre organsystemer.

Der er tale om patienter med både akutte og kroniske sygdomme, herunder bl.a. inflammatoriske led- og bindevævssygdomme, akutte og kroniske ryglidelser, belastningsskader f.eks. ved arbejde og idræt.

Læs mere

The fact that your patient gets well does not prove that your diagnosis was correct.

— Samuel J. Meltzer
 • Klinik Journal: Endokrinologi, Thyroidea

  Klinik Journal: Endokrinologi, Thyroidea

  Den medicinske journal for en struma patient.

  Læs mere
 • Klinik Journal: Medicinsk (Carranza, C.)

  Klinik Journal: Medicinsk (Carranza, C.)

  Den medicinske journal.

  Læs mere
 • Klinisk reumatologi, Munksgaard

  Klinisk reumatologi, Munksgaard

  Klinisk reumatologi tager som i første udgave udgangspunkt i de problemstillinger, den viden og de spørgsmål, som ergo- og fysioterapeuter stiller i relation til reumatologien.

  Læs mere
 • Kompendium i Reumatologi

  Kompendium i Reumatologi

  I dette lille kompendiet er det derfor tatt med de viktigste reumatiske sykdommene som allmennpraktikeren vil få med å gjøre i større eller mindre grad. Informasjonen er gitt i stikkordsform og er ment å være basis for forelesningsnotater. For hver enkelt sykdom er det også tatt med håndtering av diagnostikk og behandling i allmennpraksis, og i det hele er dette kompendiet beregnet for studenter og leger.

  Læs mere
 • Lønborg, N: Reumatologisk Quiz

  Lønborg, N: Reumatologisk Quiz

  Her er de Reumatologiske quiz, som jeg selv har brugt op til eksamen i Odense. God fornøjelse.

  Læs mere
 • Motion på recept

  Motion på recept

  I denne nye bog, Motion på recept, forklarer hun, hvordan fysisk aktivitet kan indgå i behandlingen af en række alvorlige kroniske sygdomme som astma, cancer, depression, diabetes, forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, gigt, knogleskørhed, rygerlunger, rygsmerter, åreforkalkning m.m. Budskabet er, at den nyeste forskning har vist, at fysisk træning med fordel kan indgå i behandlingen af disse sygdomme.

  Læs mere
 • Når ryggen smerter

  Når ryggen smerter

  Målgruppen for bogen er alle, der døjer med ondt i ryggen. Forfatteren har ønsket at invitere læserne på en lille studietur ind i ryggens verden for på den måde at give rygpatienter viden om, hvordan ryggen fungerer, og hvad det er, der gør ondt, dels for at afmystificere og afdramatisere rygsmerterne og dels for at give den enkelte gode råd og redskaber til at leve et rigt og aktivt liv på trods af smerterne.

  Læs mere
 • Nørregaard, J: Nakke skulderlidelser

  Nørregaard, J: Nakke skulderlidelser

  Nakke skulderlidelser, Evidens eller lægekunst.

  Læs mere